Plasti Dip Performix – Origineel of namaak?

Plasti Dip Performix – Origineel of namaak?

Wij kregen wekelijks tientallen mails van klanten die problemen hebben met het verwijderen of aanbrengen van ‘Plasti Dip’. Als we om een foto van de spuitbus vragen, gaat het in 90% van de gevallen om een kopie-product. Plasti DIp Performix wordt gefabriceerd in de Verenigde Staten, en is kenmerkend aan de blauwe spuitbus en gele tekst.

Op bepaalde webshops of shops stellen we vast dat het merk ‘Plasti Dip’ onterecht wordt gebruikt om kopie producten aan te bieden. Om deze reden publiceren we dit bericht om duidelijke informatie te verschaffen aan de consument.

Waarom gebruiken deze verkopers het merk ‘Plasti Dip’ om andere kopieproducten te verkopen?
Het antwoord is vaak samen te vatten in twee situaties:

  1. De aanbieders maken misbruik van de naamsbekendheid van Plasti Dip om andere artikels te verkopen die minder gewild zijn.
  2. De aanbieders denken dat Plasti Dip een algemene term is, maar vergeten dat het een beschermd handelsmerk is en niet vergeleken kan worden met andere producten.

Hoe dan ook, wordt elk misbruik ernstig genomen aangezien de consument wordt misleid. In 99% van de gevallen wordt de informatie na een waarschuwing dan ook gecorrigeerd.
Er is natuurlijk een belangrijke reden dat de originele Plasti Dip Performix zeer populair en het meest gevraagd is: Kwaliteit.

Waar zit het kwaliteitsverschil juist? Zowel het aanbrengen als verwijderen gaan veel makkelijker met Originele Plasti Dip.
Ook is dit volgens onze klanten beter bestemd tegen hogedruk en weersinvloeden.

Is onze mening wel neutraal?
We kunnen onmogelijk alle producten testen en op de website vermelden, maar we zullen even de Amazon Duitslands scores op een rij zetten van een aantal populaire merken/producten.

Product 1: Plasti Dip Performix

Score: 4,3 / 5 (86%)

 

Product 2: Oranje Spuitbus

Score: 3,7 / 5 (74%)

Product 3: Zwarte spuitbus


Score: 3,6 / 5 (72%)

 

De scores spreken voor zich! Hopelijk is er nu wat meer duidelijkheid over de verschillen tussen deze producten. Voor meer gedetailleerde info verwijzen we je graag door naar Amazon.

Let dus goed op wanneer Plasti DIp vermeld staat in de titel, maar je uiteindelijk een product met een veel lagere kwaliteit koopt.
Indien je zo een situatie tegenkomt, mag je dit altijd doorsturen naar i[email protected]. Wie weet ontvang je een spuitbus als beloning.

Dit bericht is gepost in Nieuws. Bookmark de link.